Pengamaskinen jobbar när vi sover

Vilken skön känsla det är att vakna och se notiser om att det trillat in utdelningar under natten. När man själv sover så jobbar pengamaskinen! Och det händer ju lite titt som tätt när man som vi har en portfölj med fokus på utdelningsaktier. Det är några av våra amerikanska och kanadensiska innehav som levererat det senaste dygnet. Igår trillade det in utdelningar från Realty Income, NorthWest Healthcare Properties och EPR Properties. Alla månadsutdelare. Och i morse trillade den väldigt välkommen extrautdelningen från Gladstone Investment in. Det är ckså en månadsutdelare, och nu med en väldigt fin extrautdelning på 0.7 USD per aktie och drygt 6 800 kr till oss. 

Det var den 17 september som Gladsone meddelade att man skulle göra en extrautdelning. Detta på grund av att man avslutade sin investering i Nth Degree Inc. och man gjorde en vinst på 42.3 millioner USD, vilket nu alltså kommer aktieägarna tillgodo. Så här beskriver företaget sin verksamhet:  

"Gladstone Investment Corporation is a publicly traded business development company that seeks to make secured debt and equity investments in lower middle market businesses in the United States in connection with acquisitions, changes in control, and recapitalizations". 

Tror att vi har haft Gladstone i portföljen sedan 2020, och det har varit en stabil utdelare. Lite roligt när man tittar på hur stor andel som Gladstone utgör i portföljen. Då hamnar den först på 18e plats. Men när man istället tittar på listan över hur mycket utdelning vi fått från våra bolag så återfinns Gladstone på plats nummer 4. Och före på listan 3 betydligt större innehav. 

För att göra en på ännu bättre humör så når portföljen nu ett nytt ATH. Och igår hade vi en riktigt fin dag på börsen då index backade något men vår portfölj gick ganska starkt uppåt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det där med FIRE...

Köper tid, investerar i hälsa och välmående

Bra och lite sämre nyheter